שידוך

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/02/06 12:13 י בשבט התשסו

שאלה

שמי מיכל רוטברגר. אני בת 26 וסובלת ממגבלה בדיבור(תוצאה מניתוח)עכשיו בע"ה הכל טוב,אבל מאוד קשה לי מנושא שידוכים, אני מרגישה שבנים"לא רוצים אותי" בגללל מגבלה זו , האם תוכל לעזור לי ולהציא לי על אירגון שלאנשים כמוני?

תשובה

שלום מיכל
את מציגה את שאלתך בפשטות ובפתיחות, ודבריך חודרים אל הלב.
ב"ה שהבעיה הרפואית נפתרה, כפי שאת כותבת, ובודאי את אסירת תודה על כך.
לעתים הישועה שאותה אנו מבקשים צומחת ומתממשת דווקא מתוך התמודדויות וקשיים. אני מקווה שגם במקרה שלך המגבלה שתיארת תאפשר לך להכיר בחור ערכי שיודע להעריך איכויות פנימיות ופחות מוכתב ע"י צדדים חיצוניים. איני רואה צורך בפניה לארגונים ייחודים, אני מאמין שידוע הבחור מראש בעובדת המגבלה [בפרט מגבלה פיזית הניכרת בהכרות ראשונית] תעזור לסנן את הצעות השידוכים מראש ותמנע פגישות מיותרות הגורמות עוגמת נפש ואכזבה. בנוסף את יכולה לפנות לאתרי היכרויות באינטרנט ולנסות להכיר באמצעות שיחה וירטואלית, ישנם אתרים מסוננים ומבוקרים המתאימים לצבור הדתי. סביר מאוד שלאחר התרשמות הבחור מאישיותך וכישוריך באמצעות שיחה מסוג זה, הוא יהיה מעוניין להכירך בלי להירתע מן המגבלה.
חשוב שגם את תעריכי את עצמך ותחזקי את הביטחון בעצמך ובמה שיש לך להציע בקשרי הנישואין, אל תחלישי את עצמך בגלל מגבלה זו. המסר שלך כלפי מצבך מול הסביבה והבחורים שאתם את יוצאת יכול לסייע בהתייחסותם הראויה והפרופורציונית למגבלה.
הרבה הצלחה, שתזכי להקים בית נאמן בישראל, בקרוב ומתוך שמחה.
בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il