שיבוט גנטי, שימוש בתאי עוברים לריפוי, אם פונדקאית

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/01 01:47 כא באב התשסא

שאלה

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לפיתוחים טכנולוגים:

1. מהי דעת ההלכה בנוגע לשיבוט גנטי?

2. מהי דעת ההלכה בנוגע לפולמוס המתמשך בעולם לגבי שימוש בתאי עוברים בשביל ריפוי STEMS)) ?

3. במקרה של אם פונדקאית, מי נחשבת לאם מבחינת ההלכה?

תשובה

שלום לך,
הנושאים ששאלת עליהם הם נושאים כבדים שדרושה בהם חוות דעת של תלמידי חכמים בעלי שיעור קומה שחקרו את הדברים מכל בחינותיהם – הרפואיות, האתיות , החוקיות וההלכתיות.
נוכל רק להפנות אותך לספרים ומאמרים שעוסקים בנושאים אלו בצורה מקצועית ואתה מוזמן לעיין שם-
1) שיבוט גנטי- תחומין יח', עמ' 137 ו- 150 (וכן בתשובה שכתבנו בנושא בשם: "שיבוט גנטי והשבחת בני אדם על ידי הנדסה גנטית").
2) שימוש בתאי עוברים בשביל ריפוי- תחומין טו' עמ' 307 (במאמר של הרב בקשי דורון).
3) קביעת אמהות באם פונדקאית – תחומין ה' עמ' 248 ו –269. תחומין ז' עמ' 266. תחומין יח' עמ' 145 ו- 159. אינצקלופדיה הלכתית רפואית (מאת פרופ' אברהם שטינברג) חלק ב', עמ' 130 .
וכן בסדרת הספרים 'אסיא' העוסקים בענייני רפואה והלכה.
בברכה
יוני, חברים מקשיבים