שבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/12/05 08:58 יד בכסלו התשסו

שאלה

הבקשה - שלום,

האם תוכלו לעזור לי לצקת משמעות לשבת החילונית שאני מקיימת? אני אמא לשני ילדים צעירים, וחשוב לי מאוד לגדל אותם באווירה יותר יהודית.

תודה,

תמר

תשובה

לתמר שלום
קצת קשה להנות על בקשה זו בלי להכירך אישית. לכן אענה באופן כללי, ואם תרצי פירוט תחזרי אלי.

שבת ביהדות זה זמן שבו אנו מפסיקים את הפעילות היומיומית החומרית שלנו ועוסקים בבנין עולמנו הרוחני הערכי. זה זמן שבו אנו לא בונים ולא יוצרים, לא תופרים ולא כותבים אלא עסוקים בנשמה שלנו. זה הזמן להניח את כל העיסוקים הרגילים ולעסוק בעניינים ערכיים, דילמות מוסריות ונושאים תרבותיים.
זה גם הזמן היקר ביותר שיש לנו להקדיש למשפחה. בכל ימות השבוע אנו עסוקים בפרנסה ובטיפול בבית והילדים בלימודיהם ועיסוקיהם. שבת זה זמן להתכנסות משפחתית. לא הליכה החוצה לכל מיני מסיבות המוניות אלא דווקא התא המשפחתי היקר לנו.
לכן בשבת היהודית תופסת סעודת השבת החגיגית מקום מאד מרכזי. בסעודה זו משתתפת כל המשפחה. מתחילים בקידוש, אח"כ בוצעים ביחד מן החלות ואוכלים יחד מן המטעמים, שרים יחד שירי שבת ומשוחחים - גם על דברי תורה אבל גם על מאורעות השבוע ונושאים אחרים. זה הזמן לשוחח עם הילדים במבט ערכי על חוויותיהם ועל הסובב אותם, ולהנחיל להם את עולמנו הערכי.

מה את יכולה לקחת מזה? זה תלוי בך. חשוב שהדברים ייעשו בהסכמה באהבה ובהנאה.

בברכה
אפי קיציס