שבת

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 01/07/05 13:42 כד בסיון התשסה

שאלה

אני נמצא בצבא בהחלפת גיזרה והחפיפה בין המפקדים מתקיימת בשבת כאשר ביום שני מתקיימת ההחלפה. מיותר לציין כי הדבר דורש סיורים במכונית וכן המקום הוא בשטחים ולכן הקריטיות בביצוע חפיפה כראוי. מה עלי לעשות? האם אני יכול לנסוע?

תשובה

שלום וברכה

פעם ראשונה אני שומע על חפיפה בשבת. אם מדובר במצב שהכוחות צריכים להתנייד ולכן זמנה של החפיפה קריטי הרי מותר לך מדין כל פקוח נפש. אם מדובר באילוץ לא מובן שיסודו טכני עליך לעורר את הענין בפני המפקדים ולבדוק היטב את הענין

בהצלחה ושה' ישמור צאתכם ובואכם
מאיר נהוראי