שבת

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 28/06/04 15:13 ט בתמוז התשסד

שאלה

אני אחות בבי"ח ובמסגרת עבודתי אני עובדת גם בשבתות.

כבחורה דתיה אני מתקשה עם חילול השבת למרות שאני יודעת שמדובר בפיקוח נפש. אך בכל זאת לעיתים אני מוצאת עצמי שוכחת ששבת היום.

אחת האחיות יעצה לי לכתוב בשבת בעט בצבע שונה מזה באני כותבת בימי חול, כך אזכור שמדובר בשבת.

אשמח לקרא הלכות בנושא.

תודה, זיוה

תשובה

שלום וברכה
בכל הנוגע להיתר של מלאכה בשבת הדבר חייב להעשות באופן חד משמעי ובמלוא הריכוז והרצינות.
בהלכה נאמר אפילו שחילול שבת לצורך פיקוח נפש יעשה דווקא על ידי תלמידי חכמים מתוך חשש שאדם רגיל עלול להסס ולחשוב שהדבר לא ממש מותר.
כל התלבטות בנושא היא זאת שאסורה ולכן אינני רואה מקום לעשות תזכורת ששבל היום על ידי עט בצבע אחר, אלא אדרבא יש להעשות ארת הדברים הנצרכים ממש כמו ביום חול.
אמנם צריך כמובן לעשות את הכל רק הוא לצורך של פיקוח נפש ולא להרחיב את ההיתר למקומות נוספים.
בברכה