שבת

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 08/02/04 06:45 טז בשבט התשסד

שאלה

1) אם ירד גשם או סתם נשפכו מים על בגדיו שלובש, האם צריך להוריד את הבגדים או מותר להשאר איתם?

2)אם יש לכלוך על הבגד, כשהוא עדיין לא התקשה האם מותר לנקותו ובאיזה אופן?

והאם הדין שונה אחרי שהלכלוך התקשה?

תשובה

שלום וברכה
אני מניח שהשאלות הן לגבי שבת ואתייחס בראשי פרקים
א. בספר שמירת שבת כהלכתה פרק טו' סעיף טז' פסק שאפשר להמשיך ללכת עם הבגדים שנרטבו אך לא ינער אותם מהמים ולא ייבשם ליד התנור.
ב. אסור לנקות לכלוך מהבגד על ידי שפשוף, או על ידי מים. באותו פרק סעיף כז' פסק השש"כ שבלכלוך לח מותר לשפשף ולהוריד מהצד הפנימי , או אפילו ע"י גירוד בציפורן או במטלית יבשה כיון שהוא משאיר כתם גם כשמוסר הלכלוך. לכלוך יבש אסור מדין טוחן
ג. כדאי לעיין במקורות שציינתי ולא לסמוך באופן עיור על מה שציינתי לפניך רק בראשי פרקים
בברכה
אלישע פיקסלר