שבת חתן

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 21:27 ד בניסן התשסו

שאלה

אני וארוסי שנינו אשכנזים. ואנו שומרים נגיעה ובעזרת ה' נשמור גם ששבוע לפני החתונה לא נראה איש את רעהו. אמל אשכנזים שבת חתן לפני החתונה וכאן נוצרת בעיה כי אני מפ"ת והוא וכ"ס.

הוא חוזר בתשובה ואין לו בית כנסת משלו על כן שבת חתן צריך להיות אצלי. משפחתו לא מכירה את פ"ת כמו כן יכול להיות בעיה של לינה.

האם ניתן לעשות שבת חתן לאחר חתונה. כי אם זה יהיה לפני זה ייצר הרבה מצבים לא נעימים.

תשובה

אין שום חובה הלכתית בשבת חתן, ובשנים האחרונות זוגות רבים חוגגים רק את השבת שלאחר החתונה, כמנהג הספרדים.
אף אני ואשתי, אשר שנינו מעדות אשכנז, חגגנו רק את השבת שלאחר החתונה. בשבת שקדמה לחתונה הייתי בבית הורי וקיבלתי עליה לתורה. אף בעלך המיועד יכול לנהוג כן, ואי חושב שיש יופי רב בעובדה שבשבת הארונה לפני עזבכם את הוריכם אתם מבלים איתם, איש בביתו ובמשפחתו. כמו"כ אין לי ספק שבעלך יוכל לעלות לתורה במקום בו הוא מתפלל, אף שגם בכך אין שום חובה הלכתית.
חג שמח ומזל טוב!
יהי ביתכם בניין עדי עד.