שבת חתן-(דחוף)

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 09/02/06 14:33 יא בשבט התשסו

שאלה

הוריי אשכנזים וכמנהגם שבת החתן נערכת לפני החתונה.אשתי לעתיד מעדות ספרד ואני והיא רוצים לעשות את שבת החתן לאחר החתונה.אין התנגדות מצד הוריי. האם מותר לי לפי ההלכה לערוך שבת זו לאחר החתונה.

תשובה

שלום,

לשבת חתן אין גדר של הלכה מחייבת* מדובר במנהג שנהגו ישראל לשמוח עם החתן לפני או אחרי חתונתו ולעשות לו כבוד. ולכן אם אין התנגדות מצד אף אחד מהצדדים, אין בעיה לעשות את השמחה לאחר החתונה, בשבת של שבע הברכות. כמובן שגם בשבת שלפני החתונה אפשר להרבות בשמחה, לבקש מהגבאים בבית הכנסת עליה לתורה, וכדו'.

מזל טוב ושפע ברכות,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il