שבעה במות הסב

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/12/05 10:28 כא בכסלו התשסו

שאלה

אבי נפטר בהיותי ילד וסבי נפטר זה עתה. לסבי בת נוספת שיושבת שבעה . האם גם אני בתור נכד צריך לשבת שבעה על הסב?

תשובה

בס"ד
שלו'
הנני מברך אותך בשלו' מאחר ואין עליך חובת אבילות מבחינת ההלכה. על פי שאלתך נראה שהיו לך קשרים מיוחדים עם סבך אך לא חלים עליך דיני אבלות ואינך צריך לשבת שבעה אך ראוי שלא תעסוק בדברים משמחים כמו בילויים וכד' בתקופה זו. הנני מבין שאין בן האומר קדיש אחרי הסבא אם כן כיוצא חלציו ראוי שתאמר קדיש במשך השנה הזו. וכל דבר מצוה שהינך עושה מתוך זכרון סבך יש בו עילוי נשמה.
בברכה
אחיה שלמה אמיתי