שאלת ידע כללי ביהדות - עשרת הצדיקים.

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 22/01/03 16:16 יט בשבט התשסג

שאלה

לרב הנכבד שלום רב,

יש לי שאלה, שאתם בודאי תדעו לענות עליה (ובכל מקרה, תדעו לענות עליה טוב יותר ממני...)

חברה לעבודה רצתה לדעת (וגם אני רוצה לדעת) ואין לי פשוט מושג מה התשובה.

מיהם עשרת הצדיקים שהובטח להם עוד בחיהם להגיע לגן עדן?

אשמח מאוד, אם גם תתנו לי את המקור בו מופיעה ההלכה הזו.

(וכל מי שראה את הסרט "חגיגה בסנוקר" משנות השבעים, עם יהודה ברקן וזאב רווח, בודאי מחיך עכשיו, כשקורא את השאלה)

שיהיה לכולכם המשך יום נעים.

בברכה,

שרה (מישהו שכותב בשמה של שרה, אבל היא תקבל את התשובה)

תשובה

המקור הוא:

אוצר המדרשים (אייזנשטיין) עמוד תלג פרשה ב'.

עשרה צדיקים נכנסו בחייהם לגן עדן ואלו הן: חנוך בן ירד, אליעזר עבד אברהם, בתיה בת פרעה, סרח בת
אשר, אליהו הנביא, משיח בן דוד, חירם מלך צור, עבד מלך הכושי, יעבץ בן רבי, ויהושע בן לוי.