שאלות שתמיד רציתי לדעת

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 28/11/16 00:02 כז בחשון התשעז

שאלה

היי כבוד הרב יש לי כמה שאלות בבקשה

1) האם מותר לקבל החלטות בהטלת מטבע? לדוגמא איזה ספר כדאי לי לקרוא עכשיו זוהר או רבי נחמן וכ'ו

2) משה קיבל תורה בהר סיני ושם היה כתוב הכל.

אם כך מדוע הוא התחנן להכנס לארץ ישראל הוא לא ראה את זה בתורה?

אותו דבר לגביי קורח ועדתו , קורח היה תלמיד חכם הוא לא קרא בתורה עפ''י הפשט שהוא טועה ושהאדמה תבלע אותו ? זה לא היה כתוב בתורה שמשה קיבל בהר סיני?

3) קראתי באיזה מקום שעוג מלך הבשן הרים את שרה אמינו לראות את העקדה - אם כך איך זה שעוג הטמא הזה נגע בשרה הקדושה אשת אברהם

היו לי עוד מלא שאלות כאלו בשאלה האחרונה ששאלתי אבל משום מה זה נעלם. מקווה שאקבל תשובות בברכה גל.

תשובה

1) יש בעיה של איסור "לא תנחשו" בקבלת החלטות על ידי הטלת מטבע. עדיף שתבקש הדרכה איזה ספר הכי מתאים לך ולפי זה תנהג.

2) ראה ברמב"ן בהקדמתו לתורה, שבהר סיני משה קיבל את כל המצוות וכתב את התורה עד לפרשת בניית המשכן שבספר שמות. ורק בסוף הארבעים שנה כתב את שאר התורה.

3) זהו מדרש. המדרש לא בהכרח התרחש במציאות ואין כל צורך להאמין שהתרחש (ראה ברמב"ם בהקדמות שלו למשנה). המדרש בא להעביר מסר מסויים שמבוטא על ידי שתי הדמויות, שרה ועוג.

בברכה,
ישראל אלתר
altarisrael@gmail.com