שאלה
כבוד הרב שלום.
1. שמעתי שישנה סכנה בלישון כשיש נעלים למראשותיו של האדם. האם זה נכון? אם כן, למה הכוונה "למראשות", האם הכוונה ממש כשהנעלים מתחת לראש, או האם יש צורך שהנעלים לא תהיינה בכלל באזור הראש של האדם, כלומר, מתחת המיטה, בצדדי המיטה וכו'? (אני מוצאת את עצמי באובססיביות מסלקת כל זוג נעלים אפשרי מאזור הראשים של בני משפחתי, גם אם הם מונחים בצדדים ומסביב).
2. האם ישנה סכנה בכך שהנעלים מונחות הפוך? האם יש צורך לדאוג שהנעלים תהיינה מונחות ישר כל הזמן?
3. מה עושים עם שם של אדם שניתן לי להתפלל לרפואתו לפני זמן רב, ואני לא יודעת מה מצבו היום? האם להפסיק להתפלל עליו? (הרשימה רק מתארכת ומתארכת לצערי, ואני לא מעזה להפסיק להתפלל לרפואת מישהו, כשאינני יודעת מה שלומו).
4. מעט מוזר: אני מרגישה צורך להתפלל לרפואתו של אריאל שרון, כי הוא יהודי, וכי הוא היה בכל זאת מעין נשיא או נציג ציבורי של עם-ישראל. האם יש עניין לא להתפלל עליו מכיוון שהוא גרש יהודים מבתיהם?
תודה על הסבלנות, ויישר כח על מפעלכם!
תשובה
בסד
שלום רב.
1.מתחת הראש ממש ,ולא בצידי הראש או הגוף
2.שמעתי על כך , אבל אנני יודע בברור.
3.אין צורך להמשיך להתפלל כי אולי הבריא ..
שמי לך גבול. למשל אנו מעדכנים כל חודש ומי שלא כתב את עצמו ברשימה החדשה בכל חודש...לא יתפללו עליו.
כי בעצם "יפה תפילת החולה על עצמו מתפילת אחרים.."
וחץ מזה אפשר להתפלל בכלליות ."כל חולי עמו ישראל."
4.לדעתי-- אין צורך להמשיך להתפלל לרפואתו כעת.---
השם הטוב יודע בדיוק מה הוא עושה ולמה השאיר אותו במצבו עד המלחמה הנוכחית ...כי שורשיה ב..התנתקות ..
וקבלה בידנו כי כל מי שנגע הארץ ישראל לא ינקה.
ראו באיזה בזיון יוצא הרמטכל ..
שפעל בנחישות לאבד ממונם של ישראל בהתנתקות ..ובאזה נחישות טיפל בממונו..
ובאזה נחישות לא טיפל באויבנו!!
בברכה