שאלות הלכתיות שהייתי צריכה לברר...

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 13:18 ב בשבט התשסו

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת...

1. עד מתי מותר לי להגיד ברכות השחר..?

2. עד מתי מותר לי להגיד ערבית..?

3.האם תפילת ערבית ביום נחשבת תפילה אחת ביום.?

4.האם אפשר להגיד קריעת שמע ורק לפני שממש נרדמים להגיד "המפיל חבלי..." על מנת שאני אוכל לדבר?

5. האם ישנו איסור ללכת עם שיער פזור?

תודה רבה!

אשמח אם התשובה לא תפורסם באתר.

תזכו למצוות.

תשובה

1. כל היום
2. כל הלילה . לכתחילה עד חצות הלילה יש לסיים ק"ש . אך בדיעבד מותר כל הלילה . ואם שכח ישלים 18 בשחרית .
3. לא הבנתי את שאלתך ?
4. בוודאי. אדם שיודע שהוא עשוי לדבר זוהי ההדרכה . כמובן שעדיף להצמיד אותם זה לזה כדי שק"ש תהיה משלימה אותה.
5. אין איסור בזה . אך במקומות מסויימים זה נחשב לא מקובל ופורץ גדר הצניעות ויש מקום לנהוד כמנהג המקום ובוודאי אם מדובר במקום שיד הנחייה כזו ע"י המרא דאתרא שהוא הפוסק למקום .