שאלה בנוגע לתפילין

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 29/11/09 14:44 יב בכסלו התשע

שאלה

האם אני יכול להניח תפילין בלא ברכה הרבה לפני ההנץ(יותר מ50 דקות) ,וכשאני אכנס לביכנס אני אברך.

אם אני אהפוך את זה להרגל ככה שזה יהיה מושרש בתודעה שלי ,ולא תהיה אפשרות לשכוח להגיד תודה על המצוות התפילין לאבי שבשמים יתברך שמו.

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=4717

ראיתי תתשובה הנ"ל אבל היא לא ממש מתאימה לי כי מדובר על דחק.האם קיימת אפשרות להניח תפילין יותר מ50 דקות לפני ההנץ גם כשלא מדובר בדחק?

תשובה

שלום!
את המצוות אנחנו צריכים לקיים לא כפי שאנחנו רוצים, ולא כפי שנדמה לנו שמתאים לנו, אלא כפי שה' רוצה שנקיים אותן. רצונו של ה' כתוב בתורה, ונמסר גם בתורה שבעל-פה. בעניין הנחת התפילין, הזמן שאפשר להניח תפילין הוא כמו שראית בתשובה שציינת, כחמישים דקות לפני הנץ, ורק בשעת הדחק אפשר להניח בלי ברכה אפילו לפני עלות השחר, ולברך כאשר הגיע הזמן הראוי להנחתן שהוא כחמישים דקות לפני הנץ. זה רצון ה', ורצונו הוא המתאים לנו.