ריקודים מעורבים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 26/01/05 18:39 טז בשבט התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב!

בעזרת ה' אחותי הולכת להתחתן בזמן הקרוב עם בחור דתי אך משפחתו אינה דתיה. לצערי, בזמן החתונה יהיו ריקודים בשני מעגלים ללא מחיצה. אני יודע שיש בעיה עם זה אך רב היישוב שלי מתיר באופן כללי לרקוד מעורב. בגלל היתר זה אבא שלי לא רואה בזה שום בעיה ואני יודע שבמידה ואיני ארקוד בחתונה הורי יפגעו. איך אני אמור להתנהג?

תשובה

שלום וברכה.

ריקוד בשני מעגלים ללא מחיצה עדיין אינו 'ריקוד מעורב'. מסתבר שמה שהרב התיר הוא ריקוד כפי שתיארת, ולא ממש ריקוד מעורב.
צריך לבדוק מה מתיר רב הישוב באופן כללי, ולמי הוא מתיר זאת. אין ללמוד מהיתר שניתן בהקשר אחד, לעניינים אחרים.

במקום בו רוקדים גברים ונשים, ראוי להפריד ביניהם על ידי מחיצה. אך אם אתה נמצא במקום כזה, ומשפחתך תפגע אם לא תרקוד, אתה יכול לרקוד.
נראה שאף עדיף לרקוד ולהיות עסוק בכך, מאשר להסתובב באזור הרוקדות בלא לרקוד.