ריבית

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 14/06/06 21:12 יח בסיון התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

ידוע שאסור לקחת ריבית אבל אני מלווה להרבה אנשים כסף ועד שהם מחזירים לי עובר מלא זמן

ואני לא לוקח ריבית (ואם אתה אומר שלבנקים מותר לקחת ריבית אז לפעמים אני באמת מרגיש כמו כספומט...)ואני רוצה לשאול האם מותר לי לקחת ריבית מהילדים שאני מלווה להם, ככה הם יחזירו לי מהר יותר (סוף השנה מתקרב ויש ילדים שלא החזירו לי מתחילת השנה)

תשובה

שלום ושבוע טוב
לבנקים יש היתר עיסקה ולכן מותר להם לקחת ריבית כי זה למעשה שותפות בהשקעה וברווחים, כמובן הענין מורכב יותר והוא עובר תהליך של אישור על ידי תלמידי חכמים הבוחנים כל היתר עיסקה לגופו ועם כל זה עדין רבים הפוסקים האוסרים להיכנס לאוברדרפט ולשלם ריבית לבנק.
איסור ריבית הוא חמור מאד ומאידך מצוות ההלואה מאדש חשובה, אך כמובן לא בכל תנאי ולא לכל מטרה, אז תעשה חושבים ואתה יכול מצוא דרכים לזרז את גביית החוב בדרכים מותרות, כגון להחתים ערב או שנים ולשלול מהערב את הזכות לקבל הלוואה וכד'.
בברכה