רחצה בתשעת הימים

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 09/06/02 00:52 כט בסיון התשסב

שאלה

לאחרונה הומלץ לי לשחות מדי יום מטעמי בריאות. ואכן אני משתדל לנהוג כך.

האם מותר ללכת לשחות מטעמי בריאות גם בתשעת הימים? אם מותר לרחוץ, בישובי אין רחצה נפרדת בתשעת הימים האם מותר ללכת מאוחר בלילה כאשר סביר שהבריכה ריקה?

תשובה

כתב בשו"ע סימן תקנ"א: "יש נוהגים שלא לרחוץ מראש חודש ויש שאין נמנעים אלא בשבת זו. (שבת חזון) וכתב הרמ"א: "ונוהגין שלא לרחוץ מראש חודש ואילך."

וכתב בשו"ת רב פעלים שכן המנהג בבגדאד להחמיר גם ברחיצה בצונן מר"ח ואילך.

אמנם במשנה ברורה ס"ק ח"פ כתב שלרפואה מותר אפילו בחמין ואפילו בשבוע שחל בו ט' באב. וכן כתב כף החיים סימןתקנא ס"ק קפ"ח. ולכן מותר מטעמי בריאות לזקנים או חולים לשחות מטעמי בריאות חוץ מט' באב עצמו,ובלבד שיהא בצינעה .

ברם, רחצה מעורבת אסורה מן התורה ולכן אין היתר מטעמי בריאות להתרחץ בבריכה מעורבת. (אפילו נמצאת שם אשה אחת)
אם הכניסה לבריכה כרוכה בתשלום אין לשחות שם אף בשעות המאוחרות של הלילה משום מחזיק ידי עוברי עבירה.אם הכניסה אינה כרוכה בתשלום,אפשר לשחות בשעות המאוחרות של הלילה כשאין שם איש.