רוצה לעבור למכשיר כשר אבל..

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/08/16 12:27 י באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה החלטתי לעבור לפלאפון כשר אך אני מצד אחד רציתי קצת להרוויח כסף מלמכור את הפלא' הלא כשר שיש לי עכשיו ,ומצד שני אני לא בטוחה שזה מותר ואין בזה הכשלת והחטאת הרבים בכך שאני גורמת שלעוד בנאדם יהיה את המכשיר הזה... אשמח לקבל תשובה בהקדם ,

תוד מראש לרב :)

תשובה

לשואל שלום רב.
מותר למכור את המכשיר.
זה לא כמו אוכל לא כשר, שבו כל ביס הוא איסור. במכשיר טלפון, עיקר השימוש הוא רגיל וכשר. מי שיקנה אותו יכול להשתמש בו לדברים כשרים ויכול לחטוא. אבל זה לא מוכרח, ולא מחוייב שהקונה ישתמש בזה לאיסור. לכן אין שום מגבלה למכור.
בברכה
אפי קיציס