רבין

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 17/12/05 19:18 טז בכסלו התשסו

שאלה

בע"ה

האם היה מותר לי להחרים את הטקס לרבין?

והאם מותר להגיד עליו בדיחה כגון: רבין, יצחק עליו השלום?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,
רבין עשה הרבה דברים בחייו. חלק גדול מהם ודאי היו לתועלת עם ישראל וראוי לזכור אותם. הסכמי אוסלו הם מהדברים שלדעתי ( וכנראה גם לדעתך) לא הועילו לעם ישראל, ואפילו להיפך- פגעו בו.
למרות זאת, צריך להבין שטעות של אדם לא הופכת אותו לאדם רע (במיוחד אם תתחשבי בכול מעלותיו). לדעתי, כוונתיו של רבין היו טובות. (ודרך אגב, תמיד צריך לבחון את דברי הצד השני ולבדוק אם אולי בכול זאת הם צודקים. דעתנו לא תמיד צודקת)
ספציפית לגבי שאלותיך:
1. את הטקס לרבין הייתי מחרים, אבל לא בגלל האיש, אלא בגלל פולחן האישיות שעשו ממנו. הפכו את רבין למלאך שכול דבר שעשה הוא הטוב בהתגלמותו, כדי לקדם דרך פוליטית מסויימת.
2. בדיחות מסוג זה הם ילדותיות, ובוודאי שעדיף שלא לספר אותם לאנשים שייפגעו מהם.
רפאל
צוות ישיבת אלון שבות