ראיתי כלב בחלום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/03 00:06 יט בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

1. לפני כשלושה שבועות חלמתי 2 חלומות על כלב שרודף אחרי

חלום זה מטריד אותי מאז.

מה משמעותו? מה עלי לעשות כדי שחלום כזה לא יישנה?

2. האם אתה יכול להמליץ על ספר העוסק בחלומות ופתרונם?

תודה רבה ויישר כח

avi1

תשובה

בס"ד

הרואה כלב בחלום ישכים ויאמר "ולכל בני ישראל לא יחרץ כלב לשונו" קודם שיקדמנו פסוק אחר "והכלבים עזי נפש".

יש לחלום זה שני פירושים האחד מתייחס לנאמנת של הכלב. שכלו לב. והשני לעזות שלו שמסוגל לקרוע יצור חי בנשיכותיו.

ומכיון שכל החלומות הוכלים אחר הפה – הפתרון שלך הוא דוקא על נאמנות וזה בגלל שראית את החלום פעמיים. וזה אומר שהכלב הזה נאמן לך ומשמעות הענין שיש מישהו שרוצה את קרבתך האמיתית ואתה צריך לתת לו להיות קרוב אליך. רק תדע לקרב מספיק ולרחק מספיק כמו שלהבדיל עשים עם כלב.

מקור הדברים הוא בגמרא ברכות דף נו/ב ושם יש הרבה פתרונות לחלומות ודרכי הפתרון.

גם באתר כאן אם תחפש חלום תמצא הרבה כיוונים חשובים לפתרון חלום ולהטבת חלום.