שאל את הרב

קשר של מאורסים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/06/06 13:50 כג בסיון התשסו

שאלה

התארסתי עם הבחור שלי אחרי חודשיים של הכרות.

שיכלית נפשית-אני מבינה ויודעת שזה הבחור שמיועד לי ואיתו אני רוצה לבנות את בייתי.

אך מובן מאליו שקשר של אהבה(שזה משהו רגשי) זה דבר של תהליך שלא קורה תוך יום(אני יודעת שיש אנשים שזה קורה להם מהר אבל הכל תלוי בבני הזוג..).

מפחיד אותי מאד שתוך ערב אחד (ליל כלולות) צריך להוריד את כל המחיצות והמחסומים ולאהוב בלי גבול....כי באמת זה משהו שמצריך תהליך.

כל ההקדמה הזו כדי לחדד את שאלתי- האם יש היתר הלכתי לחיזוק הקשר בין מאורסים,(בפן הרגשי-מילות אהבה,חיזור ,שמות חיבה וכו'..)כדי להקל על בני הזוג להפתח אחד לשני ולשמוח בקשר(ולא לפחד ממנו)לפני החתונה, כי לפי מה ששמעתי(מרבנים וספרים)קשר של מאורסים הוא מאד בעייתי בגלל הסכנה שאפשר ליפול יותר בקלות.

(נ.ב-החתונה בעוד כחדשיים בעזרת ה')

תודה לרב על שהוא מקדיש מזמנו עבור עם ישראל.

ישר כח עצום!ושוב-תודה!

תשובה

לשואלת שלום רב ומזל טוב!
ברור שמותר לכם לבטא את רגשותיכם ההדדיים! ולחזר – ודאי וודאי. וכמו שכתבת בצדק הרי אתם בשלב של בניית הקשר ואת זה עושים בדיוק כך - מדברים, נפתחים, מחזרים, מביעים רגשות ומפילים מחיצות.
וכן צודקים האומרים שזאת תקופה בעייתית. מצד אחד כבר יש רגשות גדולים ומצד שני יש עדיין את אותם איסורים של יחוד ונגיעה. ויש כאן אתגר לא פשוט. אבל לא נמנעים מלאהוב ולבטא זאת אלא פשוט מקפידים בלי פשרות על ההלכה.
בברכה
אפי קיציס

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות