קשר לחתונה..

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 13/11/06 18:54 כב בחשון התשסז

שאלה

שלום רב הרב!

רציתי לדעת מה ההיתר של ההלכה בנוגע לקשר לחתונה.

מינון הפגישות, שיחות בטלפון, כיצד הפגישות צריכות להתבצע.

שוב, לפי ההלכה..

שני בני הזוג שומרי שו"ע ומודעים שזהו קשר לחתונה.

תודה רבה הרב.

תשובה

ככלל יש להשתדל במידת האפשר להיפגש ולשוחח רק במידה ובתוכן הנצרך לקשר הנישואין.
בזמן ההיכרות שקודמת להחלטה להינשא הן הפגישות והן שיחות טלפוניות אמורות להיות כאלה שמסייעות בהכרת צדדים שונים בצד השני ויוכלו להביא להחלטה אם זהו האדם איתו היית רוצה לבנות את חייך. מעבר לכך השיחות מיותרות וממילא ראוי להימנע מהן.
גם לאחר ההחלטה החיובית, ראוי לקבוע פגישות שמטרתן הכנות לקראת החתונה וארגון הבית וכמו כן שיחות שמסייעות בחיזוק הקשר לקראת הנישואין, ולא מעבר לכך. פגישות ושיחות נוספות "סתם כך" מיותרות ויש לעשות מאמץ לצמצמן במידה מקסימלית עד כדי הימנעות מהן.
על הפגישות להתקיים במקום ובאופן התואם את גדרי ההלכה והצניעות אם מבחינת הימנעות מייחוד אם מבחינת הימנעות מקירבה יתירה או כל בחינה אחרת העלולה להרחיק מקדושה וטהרה. לדוגמה: בתקופה החוויתית של סידור הבית כדאי לתכנן שאם קיימות מספר הכנות שעדיף לעשותן יחד בבית, שיהיה עוד אדם שלישי.
מן האמור כאן עולה כי רצוי לצמצם למידת החיוני הן את הזמן מתחילת פגישות ההיכרות ועד להחלטה כן או לא, והן את הזמן מן ההחלטה ועד ליום הנישואין. כל זאת, מובן, מתוך שמחה ולא מתוך מתח העלול לפגום בקשר או בהכנות.
ושיהיה בשעה טובה ובמזל טוב.