קשר בין חניכה למדריך

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 27/05/02 04:26 טז בסיון התשסב

שאלה

אם חניכה אוהבת את המדריך שלה היא צריכה לעזוב?

תשובה

יעל שלום

עלינו לברר מהי משמעות "חניכה אוהבת את המדריך".
לפעמים אנחנו חשים רגשות מאד חזקים כלפי אדם מסויים, ונדמה לנו שרגש זה הוא אהבה. ישנם כל מיני סוגים של אהבה. יש אהבה שבין הורים לילדיהם, ויש אהבה שתלמיד אוהב את רבו. אהבות אלה אינן מאותו סוג כמו אהבה שבין איש לאשה.

קורה שדמות שאנחנו מאד מזדהים איתה ומעריכים אותה גורמת לנו רצון להעריץ אותה ולהיות בקרבתה. במצבים כאלה אנחנו עלולים לחשוב שזו אהבה רומנטית.
התופעה של חניכה שחשה שהיא אוהבת את המדריך שלה, נפוצה למדי. צריך ללמוד להבחין בין האהבות, ולא לפתח כל הערכה והערצה לאהבה, גם אם יש בה יסודות שנראים כאילו הם אהבה רומנטית.

אחד הסימנים הבולטים לכך שאין באהבה זו ממש, הוא חוסר ההדדיות שלה. ברוב רובם של המקרים מסוג 'חניכה אוהבת מדריך', אין הדבר לרצון למדריך, והוא אינו חש רגשות דומים. במקרים ש'אהבה' זו מגיעה לידיעתו של המדריך, הדבר עלול לגרום לו אי נוחות גדולה.

ממילא אין צורך שחניכה שאוהבת את המדריך תעזוב. עליה פשוט להכיר במציאות. כדאי להתרגל לכך שלא כל רגש הערכה והערצה, גם אם ההערכה גדולה ועמוקה, צריך להיות מתורגם לאהבה.

ישראל