קשרים אפלטוניים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 18:23 יג באב התשסט

שאלה

שלום הרב.

בעלי התכתב באינטרנט עם מישהי מהלימודים במשך שבוע. בתחילה הם רק העבירו בניהם חומרי לימוד, אולם מהר מאוד המיילים הפכו להיות ארוכים ומפורטים. התכנים לא היו רומנטיים, הם התכתבו בעיקר על חוויות מהלימודים, אולם גם על החיים בכלל, תחביבים, תוכניות לעתיד וכו'. ערב אחד הם התכתבו במשך שעות, ויצא בערך עשר מיילים ליום- וההתכתבות הפכה להיות יותר ויותר אינטנסיבית. בעלי הסתיר ממני את ההתכתבות בדרכים שונות. לאחר שגיליתי, הוא טען שהוא הסתיר רק מכיוון שהוא חשש מתגובתי המוגזמת. הוא ממשיך לטעון שהקשר- הוא מסרב אפילו לקרוא לזה קשר- הוא אפלטוני בלבד,לא מזיק, הוא אוהב רק אותי וכו', וההתכתבות נבעה מעניין משותף בלימודים, לא היתה כרוכה בהנאה והיתה נפסקת מאליה. אני, לעומת זאת, מרגישה בברור שהדבר פסול. מהי דעתך?

תשובה

שלום וברכה,

ליבי ליבי אתכם.
אני חושש שיש סדק גדול בזוגיות שלכם ואנסה לפרט:

1. אכן לימודים בחברה מעורבת זה חסרון גדול. לימודים הם בימינו לא רק שיעור בו ניתן להשתתף ולהקשיב באינרנט אלא זה קשר גם עם המרצה [חשוב מאד ובסיסי ביותר] וגם בין התלמידים. כך נוצר מצב חברתי, של עבודות משותפות, רצון לגיבוש. חבורה הכותבת עבודה ביחד היא מתגבשת בהכרח ועל בסיס אינטלקוטאלי. [האוניסיטה היא מסננת מצוינת המשאירה בחוץ את חסרי הכשרון וכד' ולכן הפוטנציאל למצוא שם בן זוג גדול ועצום ולרווקים זה נהדר].
מסקנה ראשונה להרשם ללמודים במכללות נפרדות במידת האפשר.
2. הקשר עם חברהללימודים של בעלך
א. צריך להיות חשוף כל הזמן [מחשב באמצע הבית, ללא דוא"ל פרטי, יספר לך כל פרט, לא בשעות הלילה וכד']
ב. צריך להיות עניני וממוקד ללימודים.
ג. חריגה וסיפור על חוויות מהלימודים היא בעייתית אולם במינון נמוך עוד ניתן לוותר עליה.
ד. סיפור על החיים על תחביבים ועל חוויות לחיים הוא בגידה. בגידה אינה רק במובן אינטימי. בין בני הזוג שורר אימון רב וכל אחד סומך על כך שלא ישתף אחרים בחוויתיו ובתוכניות. בודאי לא אחרים בני המין השני.
בעיה זו קיימת גם במקומות עבודה ויש להזהר ממנה ביותר.

אני מקווה שהקשר נפסק ובעלך חזר להיות נאמן לך.
בכל מקרה כדאי שתשוחחו וגם אם הוא לא מסכים לכך תסבירי לו שמבחינתך זו בגידה ולכן שיעשה לך את זה כטובה, אנוס על פי הדיבור כמו שקונים לחברה מאכל או תכשיט שהיא אוהבת גם אם בעיניך זה לא מוצא חן.
[אל תשכחי לאחוז באמצעי זהירות כמו בסעיף 2 בתוספת דוא"ל משותף, פלפון כבוי בבית ושכל אחד מבני הזוג משתמש חופשי בפלפון של השני וכד']

בברכה ובהצלחה
דוד לוי
davilevi@netvision.net.il