קשה לי להתמיד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 12:07 כט באדר התשסט

שאלה

שלום ותודה לכם ולה' שהאפשרות הזו קיימת ונגישה.

אני מרגישה שאני לא מצליחה להתמיד בהרגשת הקירבה לה', לתורה ולדת.

לפעמים אני מרגישה שבלי הדברים החיצוניים כמו צניעות, כיסוי ראש, שמירת שבת- לא הייתי מרגישה שאני דתיה בכלל.

אני לא יודעת מה הפיתרון. חשבתי על התבודדות, אבל זה הרעיון היחיד שעלה לי לראש, אולי זה מה שיגרום לי להרגיש שבאמת אני חיה בדרך ה'. האם יש לתחושה הזו פתרון? האם היא מוכרת?

תודה רבה רבה...

תשובה

להתמיד בהרגשת הקרבה לשם זה בודאי דבר לא פשוט.
לימוד אמונה בכלל והכרת גדלות ה' והופעותיו בעולמנו הם דרכים לכך.
גם דברים חיצוניים מסייעים אם כי הם לא העיקר.
יהודי מתקרב לה' בחברה ובודאי לא בהתבודדות. גם התורה ניתנה לעם ישראל ולא ליחידים, כך גם סדר פסח שהוא יסוד האמונה חייבים לעשות ביחד בחבורה.

אם תרצי הדרכה מפורטת יותר - כתבי יותר פרטים

בברכת חג פסח שמח
יהי רצון שמתוך הכנה נכונה נזכה לרוממות באמונת ה'

דוד לוי

[09-8987548]