קריירה לעומת הורות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 22:01 ד בניסן התשסו

שאלה

אני אם לשני ילדים מקסימים . הפחתתי באופן ניכר את המינון בלימודי האקדמאים

ובמקביל ביצעתי מעבר חד לתחום שמתאים לי במצבי הנוכחי (הוראה). אך אני מרגישה הרגשת פספוס ומרמור. אני נקרעת בין שני העולמות - מצד אחד ההורות שקוראת לי ומצד שני הצורך להמשיך באתגר שהצבתי לעצמי. וכשאני מנסה לעמוד בלהיות טובה בשניהם אני מרגישה שזה בא אחד על חשבון השני.

תשובה

שלום וברכה!
דבר ראשון עליך להכיר בכך שזוהי אם כל הדילמות המלווה כל אמא.הרצון לממש את אישיותי ובמקביל להיות אם לילדי.
לעיתים נשמעת טענה שניתן להיות אם טובה יותר רק כאשר לפחות חצי יום נמצאים מחוץ למסגרת ההורות.
עליך לבחון את העובדות כפי שהן במקרה שלך,וכל הנכון לגבייך לא בהכרח יהיה נכון למישהי אחרת. לכן אין תשובה חד משמעית.
בנוסף כל החלטה שתעשי לא חייבת ללוות אותך לכל חייך וניתן להחליט הפוך כעבור מספר שנים.
בהצלחה וכל טוב