קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/02/06 11:59 יט בשבט התשסו

שאלה

שלומות!

אתם עושים עבודה מעולה!!

יש לי שאלה מדוע אומרים בלי השם המפורש אחרי חצות?

והאם עדיף לי לקרוא לפני חצות ולהגיד את השם המפורש, למרות שאני לא הולכת לישון ואדבר אחרי...

והאם בכלל אסור לדבר אחרי הקריאה?

תשובה

מדברי הביאור הלכה באורח חיים סימן רלט' משמע שהוא מסתפק בברכת המפיל בעלות השחר . אם הולכים אחר זמן הברכה או שאם יש חשש שעד הזריחה לא יישן אולי עדיף לא לברך . בלא להכנס לתושבה משמע שם שמורת לברך גם לאחר חצות . היכן ראית שלא קוראים אחר חצות עם השםפ המפורש ? אני גם זכרתי דבר דומה אך איני זוכר מניין ?? אשמח לתשובתך בענין.

כל טוב ובשורות טובות .