קריאת שם לחמות ולחם

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 09/03/06 22:22 ט באדר התשסו

שאלה

שלום!

ראינו תשובה בנידון.שיש לקרוא לחם ולחמות בשם אמא ואבא עפ"י השו"ע.

היינו רוצים לדעת היכן בשו"ע.

תודה רבה, וחג פורים שמח!!

תשובה

לשואל שלום
השו"ע בהלכות כיבוד הורים פסק: "חייב אדם לחייב חמיו" .
ומכוח זה כתבו הפסוקים - "דבר הגון וראוי שלא לקרוא לחמיו וחמותו בשמם הפרטי".
מצד שני ודאי שאין אדם מחויב בכבוד חמיו וחמותו יותר מכבוד אביו ואמו, ולכן כשם שאב שמחל על כבודו כבדו מחול הוא הדין לחם וחמות שמחלו על כבודם שאין חיוב לקרוא להם אבא ואמא.
לכן אם כבר הורגלת לקרוא לחמך בשמו הפרטי והוא לא מקפיד על כך אין צורך לשנות.
בהצלחה.

צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il
מקורות: שו"ע יו"ד ר"מ סעיף כ"ד, ילקוט יוסף הלכות כיבוד אב ואם חלק ב' עמוד תקי"ד.