קריאת כל תהלים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 06/12/15 02:41 כד בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת מהן הסגולות של קריאת ספר תהלים בשלמותו? לאחרונה יצא לי לסיים את כל הספר בעצמי פעמיים. אני בחורה בת 30 פלוס ולצערי המזל לא האיר לי פנים כל כך בחיים מבחינת זוגיות ועבודה, קיוויתי שקריאת תהלים תסייע לי בחיים, האם אני טועה ותולה בזה יותר מדי תקוות? כמו כןמעניין אותי לדעת - האם זה "נחשב" לקרוא תהלים "בלב" או שחייבים לומר בקול את המלים? תודה מקרב לב לתשובה.

תשובה

לשואלת שלום רב
בתפילת ימים נוראים אנו אומרים "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה." כלומר בשביל לשנות את מצבנו ואת גורלנו עלינו לעסוק בשלושת אלה.
תשובה - לתקן את מעשינו. אמנם זה קשה בבת אחת, אבל לפחות להתחיל. לקחת ענין אחד, חולשה אחת, מידה אחת, ולהתחיל לתקן.
צדקה - כפשוטו. וכן כל חסד עם הזולת, לעזור לאחר.
תפילה - לפנות אל הקב"ה ולבקש , בתפילה פשוטה וישירה. כאן נכנס ענין אמירת תהלים. אמירת תהלים היא תפילה, היא הפנית הרצון כלפי ה' ופנייה אליו. זה לא סגולה או קסם אלא תפילה שאנו מתפללים. ולכן ודאי שיש לכך ערך רב.
אמנם עיקרה של התפילה היא הלב הרצון המחשבה, אבל את תפילה בד"כ אומרים בשפתיים.
כמובן שמעבר לכל זה צריך לנקוט גם בצעדים מעשיים. לראות ולהתייעץ מה גורם לעיכובים ולהתמודד.
בברכה
אפי קיציס