קריאת הודעות בפורום במוצ

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 14/01/06 21:47 יד בטבת התשסו

שאלה

האם מותר לקרוא הודעות בפורום כשאני יודעת שהן נכתבו בשבת? (יש לציין שאני נהנית מהסתכלות בהודעות ובתגובות)

תשובה

לשואלת היקרה שלום.
בעניין של הנאה במוצ''ש מעבירה שעשה יהודי אחר בשבת- יש לדון בשתי נקודות- האם הוא עשה את החילול שבת בשוגג או במזיד וכן האם האיסור שנעשה הוא איסור מהתורה או איסור דרבנן.
ראשית יש לומר שאלו הכותבים הודעות בפורומים הם עושים זאת לצרכם [לצורך ביטוי עצמי] אך גם לצורך אחרים במיוחד ואז הדין הוא אותו הדבר כמו שהוא עושה זאת לעצמו.

לגבי האיסור עצמו שעשה מי שכתב את ההודעה- ההנאה שלי היא רק מהכתיבה שלו במחשב [ולא מההדלקה של המחשב שלהם] וכתיבה במחשב היא איסור דרבנן.
ועוד שאותם הכותבים הם על פי רוב עושים זאת בשוגג- אין הם יודעים שאסור להשתמש במחשב.
לכן להלכה כיון שהאיסור שנעשה הוא בשוגג וגם איסור דרבנן לכן מותר יהיה לראות במוצ''ש מיד אפילו אם יש לי הנאה ממה שכתוב שם.

מקורות- שולחן ערוך אורח חיים סימן שי''ח סעיף א'. ביאור הלכה שם בתחילת הסימן. "שולחן שלמה" חלק ג' סימן ש''מ אות י''א.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il