קרבי?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 01/01/05 20:47 כ בטבת התשסה

שאלה

שלומות לכבוד הרב!

יש לי בעיה שאני מאמין שיש לכל שמיניסט כמעט...

לא מזמן התחלתי לדבר עם ההורים שלי על גיוס וכדו'...

אז ככה, אני הולך בע"ה ל"הסדר", יש לי גיבוש בע"ה לחובלים...(אני מבקש מהרב גם לתת דעתו על חובלים אם אפשר, תודה!) אבל אני בדעה של 100% להתגייס בע"ה לקרבי- הכי שאפשר....אמא שלי בתגובה כל הזמן עונה לי תשובות כגון"מה פתאום" "אני לא מוכנה" וכדו'...היא מוכנה שאני אתגייס ואהיה "רק" ג'ובניק...בישיבה שבה אני לומד חונכתי לתת מה שאני יכול... ואני יכול ב"ה!

מה לעשות? כל ויכוח כזה מסתיים בתגובות נזעמות וכדו'...אך לאחר מספר דקות בודדות הכל חוזר לדרך הישר...

א) מה לעשות? ומה להחליט?

ב)אני אשמח אם הרב יתן דעתו על חובלים ולגביי הדת שם...תודה!

תשובה

שלום וברכה

הדבר טבעי שאם שדואגת לבנה אינה רוצה שיהיה קרבי.
עם זאת, זכותך לשרת במקום בו תתרום בצורה הטובה ביותר. עליך להתייחס בכבוד לאמך, להעריך את דאגתה. אני בטוח שבסתר לבה היא מעריכה את עמדתך.

ידוע לי על בחורים דתיים שהיו בחובלים. אינני יודע אם המקום היום קשה יותר לבחור דתי.
כדאי לדבר עם בוגרים של הקורס מהשנים האחרונות. אם אינך מוצא, אפשר לעזור לך בכך.

השאלה של ישיבת הסדר או קורס חובלים אינה כל כך פשוטה. מצד אחד, ישנה חשיבות רבה לתרומה בצורה הטובה ביותר שאפשר. מצד שני, ראוי שכל אדם ילמד תורה כפי יכלתו. אף זו תרומה לעם ישראל, והשאלה איזו תרומה עדיפה, תלויה ביכולות הספציפיות של כל אדם.
אולי כדאי לך ללכת שנה לישיבת הסדר, ואז להחליט?