קניות בחול המועד ועוד דבר קטן

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 25/04/08 11:08 כ בניסן התשסח

שאלה

שלום,

ההורים שלי שאלו את הרב של הישוב שלנו האם מותר לקנות בגדים, נעליים וכו' בחול המועד, והוא אמר להם שמותר אם משתמשים בהם בחול המועד/במועד (לא ממש ברור לי מתי בדיוק...).

חיפשתי באתר לגבי קניות בחול המועד, וראיתי שמותר רק אם זה לצורך המועד או דבר האבד, והדברים שקנינו לא ממש הכרחיים לחג...

מה לעשות? כבר קנינו את הדברים והשתמשנו בהם, ועכשיו אני לא יודעת אם מותר להשתמש בהם...

אולי אפשר למצוא היתר, כי אם לא הייתי קונה את הצעיף הזה (קניתי צעיף), היה נגרם לי צער ויכול להיות גם שזה 'דבר האבד', מפני שאני לא יכולה לקנות אותו אחרי החג, אלא רק עוד הרבה מאוד זמן, כי קנינו אותו במקום רחוק מהבית.

ועוד משהו-אחרי שקניתי את הצעיף ויצאנו מהחנות, אבא שלי אמר שהייתה למוכרת שרשרת עם צלב (!), אבל הוא לא היה בטוח. יכול להיות שזו הייתה חרב או משהו כזה... האם יש בעיה כלשהי עם זה?

תודה רבה רבה, וסליחה על השאלה המבולבלת.

חג שמח

תשובה

שלום!
אפשר לסמוך על רב היישוב ועל ההורים.
לצורך המועד - הכוונה אם רוצים להשתמש בהם משך החג - חול המועד או יום טוב אחרון. אני מבין שזו היתה מטרת הקניה, כך שאין צורך לחשוש.
אין איסור לקנות ממוכר גוי, למרות שעדיף לפרנס יהודי.