קנו עוגות שאולי אין להם הכשר

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 03/01/05 15:51 כב בטבת התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אם אבא שלי קנה עוגות ממקום מרכזי שיש שם דוכני מכירה של עוגות ואולי גם חנויות ממש, ויש סיכויים שהוא קנה ממקום שאין לו הכשר או שהוא רק שאל אם זה כשר ואמרו לו שכן, וככה מאוד יתכן שסתם אמרו. מה צריך לעשות, האם לשאול אותו לגבי זה- ויכול להיות שהוא יעלב (ועוד שאנחנו משפחה דתיה)? אם לא שאלתי- האם מותר לאכול מהעוגות? אם שאלתי והתשובה שלילית- האם מותר?

תשובה

שלום וברכה

א) אם אביך דתי חזקה עליו שקנה ממקום כשר.
ב) אם העוגה היא ללא אריזה ואת חוששת שהוא קנה זאת ממקום שאין בו הכשר אל תאכלי את העוגות אין מצוה לאכול עוגה, לפעמים אפילו בריא להימנע.
ג) אל תשאלי את אבא הוא יעלב ולכן כפי שאמרתי לא לאכול.
ד) אם שאלת ואמרו לך שזה ללא כשרות אז ודאי שאי אפשר לאכול

בברכה
מאיר נהוראי