קירוב הורים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 09/03/05 22:34 כח באדר א'

שאלה

בס"ד

אני בת 19 וחצי, מתחזקת מזה חצי שנה ב"ה.

אני באה מבית מסורתי. מאז שהוריי התחתנו, אמי פעלה כדי להתחזק ואילו בשנים האחרונות אבי(שדווקא הוא היה הדתי בהתחלה...) נהיה חילוני. זה כואב לי מאוד ומטריד אותי, ואני רואה בכך את הסיבה לזה שהוריי פרודים כבר שנתיים.אני רוצה לקרבו לדת אבל קשה לי לדבר איתו על מצבו הדתי כי הוא נכנס לעמדת התגוננות בנוגע לדת ורק אומר:"טוב לך-אז טוב לי, למה את לא יכולה גם לחשוב כך גם לגביי??"

זה קשה לי אך אני מפחדת רק להרחיקו מהדת ע"י שיחות נוספות. יש דרך כלשהי לקרבו לדת בכ"ז???

האם תפילה יכולה לעזור למרות שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים? (נ.ב, אבי הוא אדם מאמין שקשה לו לקיים מצוות.. וחוץ מזה התפללתי בעבר על אחרים כדי שיחזרו בתשובה וב"ה ראינו ישועות!!!)

תודה מראש על המענה..

תשובה

שלום וברכה

תפילה כדי שאבא יחזור בתשובה ודאי רצויה. אמנם הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, אך בכל זאת יכולה להיות גם סיעתא דשמיא - עזרה משמים.

בדרך כלל חזרה בתשובה או להפך התחלנות אינן הסיבה לפרוד בין בני זוג. לרוב הסיבה עמוקה יותר, וההבחנה בין ההורים בתחום הדתי היא אחד הביטויים לפירוד בין בני הזוג. יש להניח על כן שגם במקרה של הורייך אין זו הסיבה העיקרית לפירוד ביניהם.

הרצון שאבא יהיה דתי הוא ודאי חיובי, אך גם אם תצליחי בתהליך זה, אין כל ערובה לכך שזה יאפשר להורייך לחזור ולחיות ביחד.

לא תמיד קל להורים וילדים לשוחח ביניהם על נושאים אלה, ויתכן שכדאי לך לערב אדם נוסף. ידיד של אבא, או רב וכיוצא באלה.

בהצלחה.