קינואה בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 13:01 ד בניסן התשסו

שאלה

שלום,

רציתי לדעת לגבי קינואה (סוג של דגן דומה לדוחן) . האם נחשב כחמץ? האם נחשב כקיטניות? האם מותר לאכילה בפסח?

תודה מראש וחג שמח,

מיכל.

תשובה

רק חמשת מיני דגן יכולים להיות חמץ, ולכן הקונואה אינו חמץ. לגבי קטניות - מהגדרותיו הבוטניות של הצמח הוא נראה לי כזן של קטניות, אך מכיוון שלא מצאתי הגדרה הלכתית (ואת יכולה לחפש באתרי השו"ת באינטרנט) אני מציע לשאול את הרב הקרוב למקום מגורייך.
חג שמח וכשר.