קידושין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/10/15 12:47 יד בחשון התשעו

שאלה

בס"ד

אני מכיר ילדה שעברה גיל מצוות שילד שעבר גיל מצוות קידש אותה בטבעת והיא קיבלה אותה (כמובן שזה היה בצחוק) הטבעת שווה יותר מפרוטה, האם היא נחשבת מקודשת מדאוריתא? והאם אם היו שני עדים שהם מחללים שבת בפרהסיה היא נחשבת מקודשת?- אני לא יודע אם העדים היו בנים או בנות אבל לדעתי בנים

בבקשה הרב אם תוכל לענות על שני המקרים הללו במקרה שזה היו שני בנים שאחד מהם או שניהם מחללים שבת בפרהסיה או שתי בנות שאחת מהן או שתיהן מחללות שבת בפרהסיה

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום רב
יש פרטים רבים לברר ולכן קשה לענות בכתב אלא צריך לפנות בע "פ לרב ולשאול אותו אפשר בטלפון בעילום שם, ולברר את הענין. אני אכתוב רק כמה עקרונות.

אם בן נתן לבת מתנה ואמר הרי את מקודשת, היא מקודשת גם אם זה היה בצחוק. הכלל הוא דברים שבלב אינם דברים ", כלומר אנחנו איננו יודעים מה בלבו של אדם ולכן אנו מתייחסים רק למעשיו. לעתים מצליחים הרבנים להוכיח מתוך המעשים שאכן לא היתה כוונת קידושין.
אמנם בשביל שיהיו קידושין צריך עדים כשרים. מדובר דווקא על 2 בנים שהיו במקום וראו. אם אין בנים אלא בנות אין קידושין.
אתה צודק שבעיקרון העדים צריכים להיות שומרי מצוות. אבל גם אם אינם שומרי מצוות זה לא פשוט, ולפעמים צריך גט. לכן צריך לפנות לרב ולברר את הפרטים.

סיכום : יש לפנות בעפ לרב מוסמך וללבן איתו את הפרטים.

אקוה שעניתי. אם לא, תשאל שוב.
בברכה
אפי קיציס