קטניות בפסח לתינוק

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 18/04/05 19:41 ט בניסן התשסה

שאלה

יש לנו תינוק בן 7 חודשים שיונק אך מקבל תוספת מזון(מטרנה).בחנויות יש כשר לפסח אך רק לאוכלי קטניות (אנחנו אשכנזים). האם יש בעיה לתת לתינוק תוספת זו?

בברכת חג כשר ושמח

תשובה

גם פוסקי אשכנז הקלו לאכול קטניות כאשר הייתה בצורת קשה ולא היה מה לאכול, אם כי היתר כזה היה ניתן רק על פי גדולי אותו דור.
אם אין מזון אחר לתינוקות, ניתן לתת לתינוק מטרנה או תחליף חלב אחר כשר לפסח, גם אם הוא מכיל קטניות. הכלים שבהם משתמשים למזון הקטניות צריכים להיות נפרדים משאר הכלים, ומסומנים שהם מיועדים לקטניות.

בברכה,
פסח כשר ושמח