קושי עיכוב בפוריות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/10/16 11:49 כט בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי *- ואני קיבלתי את המייל שלך מחבר של בעלי שגם מכיר אותך ומתייעץ איתך, שמו **-.

אני מקווה שתוכל להתייחס לשאלה שלי או פשוט תוכל לתת לי עצה.

אני בת 34 נשואה עם בת אחת, כבר כמה שנים טובות אנו מנסים להביא עוד ילד לעולם אך ללא הצלחה עקב הפלות חוזרות בתחילת ההריון (3 סה״כ).

עכשיו אני בהריון מתקדם בחודש שישי, אך באולטרסאונד לאחרונה התגלה חשש למום אצל העובר, אני מאד מיואשת ולא מבינה למה דווקא אני אחרי כל כך הרבה הפלות, נמצאת בחשש של מום בעובר..

רציתי לשאול אותך האם תוכל לייעץ לי מה לעשות אולי ללכת לרב או אולי בכל זאת להילחם על ההריון הזה עד הסוף לא משנה מה?

יותר מכל רציתי ילד נוסף, אך משום מה זה הפך למשימה מאד קשה, כאילו משהו חוסם אנרגטית...

אני בעצמי בת יחידה ויותר מכל רוצה לסגור מעגל וללדת לילדה שלי אח...

אשמח ואודה לך מאד אם תתן לי תשובה כלשהי גם אם אין לך איך לעזור או לייעץ...

מחפשת דרך לצאת מהחסימה הזו...

תשובה

לשואלת שלום
הפלות חוזרות זו חוויה קשה מנשוא, מאתגרת זוגית, ויותר מכך [אישית] בקשר עם הקדוש ברוך הוא. שאלות קשות באמונה מתעוררות; למה דווקא לי? מה ה´ רוצה להגיד לנו? לא תמיד יש לנו תשובות לשאלות הללו, אך דבר אחד ברור: ה´ מעמיד אותנו בניסיונות כדי לחזק אותנו.
כמובן, ללא ספק, [עליך לעשות את המקסימום כדי לצלוח את ההריון הזה בבריאות ובשלמות]. הקשיבי להמלצות הרופא בענייני התזונה והבדיקות, הרבי בתפילה (בלשונך, אל אביך שבשמיים), בתיקון הדרכים (מידות ומעשים טובים) ובצדקה.
יהי רצון מלפני אבינו שבשמיים שישמור וינצור את עוברך מכל צרה ומכל נגע ומחלה, ויצא לאויר העולם בשעה טובה שלם בגופו ובנפשו. ותזכו לעוד בנים ובנות לעבודתו יתברך! אמן.
בשורות טובות.