קוריאנים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/10/15 20:23 יד בחשון התשעו

שאלה

האם מותר לשמוע שירים בקוריאנית? הרי קוריאנים זה עם מאוד צנוע וטוב...ואומרים שהם אוהבים את היהודים...

תשובה

לשואלת שלום רב
השאלה היא על מוזיקה לועזית בכלל.
במוזיקה צריך לברר מה תוכן השיר ומה האוירה שהוא משדר.
אם התוכן שלילי, זה אסור בכל שפה, עברית או לועזית. ואם התוכן חיובי, זה ראוי בכל שפה.
כמו כן צריך לברר מה האוירה שהשיר משדר. שיר יש לו אוירה מסויימת שמשפיעה על האדם. יש שיר שמשדר פראות ויש שיר שמשדר עדינות. יש שיר שמשדר כבוד לבני אדם ויש שיר שמשדר רוע וזלזול, או חוסר צניעות. לכן חשוב מלבד המלים לשמוע מה האוירה שהשיר משדר.
אני אינני חזק בקוריאנית ואינני מבין במוזיקה שלהם כלל. אבל אלה הם העקרונות שנכונים גם שם.
בברכה
אפי קיציס