קדיש שלא על הורים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 05/06/01 06:12 יד בסיון התשסא

שאלה

שלום רב !

הנני תלמיד שב"ה שנה הבא אסע למשלחת לפולין. נתבקשתי להקיד קדיש בחלק מהטקסים. הבעייה שלי שתודה לאל אין לי מי שנספה בשואה במשפחה ולכן אינני יודע אם מותר לי להגיד קדיש שלא על הורי - יוודו לחיים ארוכים

תודה שלומי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלומי שלום
הקדיש במקורו איננו כלל תפילה על האבלים אלא שמכיון שיש בתפילה זו ממד של צדוק הדין נהגו שהאבלים הם אלו שאומרים אותה ומזה התפתח גםהמנהג שמי שיש לוהורים חיים אינו אומר קדיש
אמנם אמירת קדיש על קדושי השואה שנהרגו על קדוש השם היא מצווה גדולה וזכות גדולה למי זכה בה ועל כן מה שעליך לעשותהוא לבקש מהוריך מחילה ורשות לומר קדיש ודוקא בזכותהקדיש על קדושי עליון אלו שנהרגו בשואה תזכו אתה והוריך לחחים טובים וארוכים לשנים רבות
בברכה
הרב אורן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן