קדושת הארץ

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 12/03/05 22:14 א באדר ב'

שאלה

שלום רב!

יש לי קשר חזק מאוד לארץ ישראל ולעיתים אני זוכה להתרגש עד דמעות כאשר אני מטיילת בארץ, רואה מראות מרהיבים, פריחה מדהימה, פלאי המדבר וכו'. את ההתרגשות אני מצליחה לקשר רק לעובדה שזוהי ארצנו שהובטחה לאבותינו, ואני זכיתי להיות חלק מן הדור בו שבנו לארצנו. עם כל הרגשות החזקים, אני בקונפליקט משום שקצת קשה לי לקבל את העובדה שבעקבות קדושת הארץ מתעוררות מלחמות כה רבות. אני מבולבלת מאוד שכן הרגש העמוק אומר לי דבר אחד, אך השכל הישר עומד מנגד ושואל הכיצד מלכתחילה האדמה מקודשת?

תשובה

שלום וברכה

הקונפליקט על הארץ לא מתעורר רק בגלל קדושתה, אלא גם בגלל העובדה שעם ישראל שב לארצו, ויש מי שאינו מעוניין לאפשר לו לעשות זאת.

קדושתה של הארץ מעצימה את הקונפליקט מפני שהיא גורמת לכך שיש עוד הרוצים בה מלבדנו.

שאלת קדושת הארץ, או קדושה בכלל, היא מן השאלות העמוקות במחשבה הדתית.
בארץ זו בחר הקב"ה להשרות את שכינתו, ולהקים בה את בית המקדש. אמנם הדבר מצער שאנו נאלצים להלחם כדי להשיב לנו את הארץ שלנו, אך אם אין ברירה, זה הדבר אותו עם ישראל צריך לעשות.
אנו מקוים שנגיע לרגע בו בעלותנו על הארץ תוכר על ידי הכל, ונוכל להתפנות להפיץ את האידיאלים שלנו בעולם בדרכי שלום.