קדושת בית הכנסת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/08/02 17:45 יח באלול התשסב

שאלה

בית כנסת שנבנה מכספי תרומות אך במהלך בנייתו אזל הכסף, מה יעשו במבנה, האם אפשר למכור את המבנה לחברה או גוף משרדי אחר?

תשובה

אסור למכר את המבנה לחברה או לגוף משרדי כיון שהמקום יועד לבית מדרש ולשם כך תרמו התורמים. וראה בשו"ע או"ח קנ"ג ס"ה "אין משנין אלא מקדושה קלה לחמורה".

בענין כספי התרומות, כספים שנתרמו לשם הקמת בית המדרש אין לבנות בהם בית כנסת אם זה יפגע בהמשך בניית בית המדרש או יעכבו זמנית, כיון שקדושת בית מדרש גדולה יותר מקדושת בית כנסת. וכן פסק בשו"ע או"ח קנ"ג "מותר לעשות מבית כנסת בית מדרש אבל לא מבית מדרש בית כנסת". והטעם לפי שהוא מקום מיוחד לתורה וקדושתו גדולה יותר.