קבורת בן על יד אימו

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/10/02 23:48 כד בחשון התשסג

שאלה

בקהילתנו נהוג לא לקבור אישה על יד גבר אלא אם כן מדובר בבעל ואישה ואז קוברים ליד הבעל גבר וליד האישה, אישה אחרת.

והנה בא מקרה שרוצים לקבור בן על יד אימו. האם ניתןלהתיר זאת למרות המנהג לקבור רק בעל ואישה אחד על יד השני?

תשובה

שלום לשואל .

במקורות נזכר המנהג שקוברים אנשים לבד ונשים לבד
ויש שמשתדלים ומצליחים לעמוד בזה .
הרב פיינשטיין בתשובה הסביר שזה כעין תנאי שהתנו וקבלו עליהם אנשי הקהל .
ולכן מי שישנה , פוגע במתים שכבר נקברו שם על דעת זו .
ועכשיו אם יגידו שבן ליד אמו , ובת ליד אביה , ואחיינית ליד דודה , ואשה ליד סבה , אין לדבר סוף .

ולכן באופן עקרוני נראה לי שאין אפשרות לשנות את אשר נהגו גם למקרה כזה .
ותמיד יש אפשרויות למשל לשים את הבן בשורה הבאה .

ומכל מקום אם שאלה זו מעשית , יש לברר עם רב המקום את הדבר ולבחון כל שאלה לגופה .
בהצלחה