צפירת שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/03/06 22:57 ח באדר התשסו

שאלה

אני גרה בסמוך לשכונה חרדית (מעבר לכביש).

עד לפני כחודש היו נהוגות צפירות שבת בערך חצי שעה לפני כניסתה, וחמש דקות לפני.

אני באה מבית בו לא שומרים שבת, אך החלטתי שכעת, כשאני בונה בית עם החבר אדליק נרות והצפירות עזרו לי לזכור.

לפני כחודש התקינו על גג אחד הבתים מעבר לרחוב מערכת כריזה עם רמקולים ל-4 כיוונים ובמקום שתי צפירות בווליום נמוך החלו לנגן שיר של כ-5 דקות בקול קולות על השבת (ביידיש) ולאחריו צפירה, גם היא בעוצמה חזקה מאוד.

אדגיש את הנקודה שגם אם כל החלונות סגורים היטב השיר נשמע ממש חזק בבית.

אני יודעת שעבור החרדים שגרים מול, שישי בצהריים הוא זמן לחוץ להתכונן לשבת, אבל עבור משפחות כשלי זה היום היחיד בשבוע בו חוזרים מהעיסוקים עד 13, אוכלים יחדיו ארוחת צהריים והולכים לישון - פינוק שאין בימי חול והכריזה הקולנית הזו ממש ממש לא מתאימה.

מה דעתכם על דבריי?

מה ניתן לעשות (אם יש משהו כזה) האם יש דרך להחזיר את המצב לקדמותו, לצפירה העדינה הנהוגה?

מודה מראש על התשובה.

תשובה

לשואלת שלום.
ניכר משאלתך עד כמה הצפירה שקודם השבת מפריעה לך, ואין ספק שבצדק.
אך נראה לי שמאחר שהצפירה והשיר אורכים רק כחמש דקות. תבליגי על כך ותזכרי שבזכות אותו רמקול שמוצב על גגך הרבה יהודים זוכים להכניס את השבת בזמן, וגם לך יש חלק במצווה גדולה זו. (אפילו אם היית עושה זאת באופן שונה).
וכגודל הצער כך גודל השכר.

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il