שאלה
שבוע טובבב
1.מדוע אי כה התורה כל כך מזכירה שוב ושוב את תיעוב ההומוסקסואלים? כנאמר י"ח(פרשת קדושים" פס' כ"ב
"ואת זכר לא תשכב משכבי אישה תועבה הוא"
2. עניין הצניעות-אינני אומר שצריך לבטל את אמונתכם,כי "איש איש באמונתו יחייה" אך בד בבד,למה הקהילה החרדית מתרחקת ומגנה את האנשים שבוחרים לא ללכת בדרכי הדת? מדוע עליי לשמוע פעם פעמיים ושלוש על אנשים שנסקלו באבנים על עצם לבושם?האם כך אמורים להתנהג שליחי הדת הגדולה הזאת? (לא נאמר בציניות.)
אוסיף ואומר שאני רואה(חוץ מקהילות מתונות אחרות שאכן סובלנים יותר)שהמון קהילות חרדיות הולכות על פי בית שמאי והם קנאיות בצורה מוגזמת ולא מוכנים לקבל אמונה אחרת משלהם,מדוע עם כך הקהילה המרכזית אינה מגנה התנהגות כזאת שסותרת ישירות את התורה?
מדוע ע"פ התורה המוות בא בכזו קלות יד? (שוב אומר באמצע שטיחת הסתייגויות שלי שאני מאמין בתורה ולא בא בתור אתאיסט,אלה בתור אחד שמעוניין לדעת תשובות.)
מדוע לדוגמא אסור לשאול שאלות מהותיות בישיבות כלפי התורה בסגנון"למה X ולא Y" במבט אחר מלבד רצון ה'(שברוך הוא ורצונו הוא פקודתינו) הרי כפי שאתה עצמך אמרת כי עדיף לא להיות עבד לאדם הלו כן? אז מדוע הרבנים נחשבים כשניים אך ורק לה'?
3 "החרדי, החרדי של בני ברק שלא עומד בצפירות האם הוא יהודי אמיתי?. חרדי הוא נכוןן אבל הכל מה' כל הטוב, אני, אתה ,וכל אחד שהגיב פהה כולנו מה' אז כנראה שהצפירה באה מהחלטו של הקדוש ברוך הוא
מדוע הם לא עומדים בה??"
ה' נתן יהודי חילנוי נתן לכל אחד את החיים שלו
"""איש איש לפי אמונתו יחיה"""
צריכם לדעת שהכל מה' וה' עשה כל אחד בצורה אחרת
אחת מופקרת אחת חסידה צנועה וטוהרה אחת שסתם בה לה לשחק בגברים.
כל החפירה פה אמורה להגיד לך שהכל מה' וכל הרע והטוב על הארץ זה מהחלטתו אז אין מה להגיד תיהי צנועה וחסודה ככה ה' רצה שניהיה כנראה יש לו סיבה לכך
ואלו לזמן זה שאלותי,אשמח לקבל תשובה
תשובה
לשואל שלום רב.
א. התורה אכן אוסרת שגבר יחיה עם גבר. האדם נברא עם אשה על מנת שיתחברו ויפתחו יחד את הזוגיות והאהבה ויקימו יחד משפחה ויגדלו יחד ובאהבה את הדור הבא. "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד". לקשר המבולבל של גבר עם גבר אין המשכיות ואין הוא טבעי לאדם והתורה אכן אוסרת אותו וקוראת לו תועבה.
ב. עניין הצניעות הוא אכן חשוב מאד. אין אנו קנאים ולא בית שמאי אלא אנשים פשוטים שמקפידים על ההלכה ומשתדלים לקיימה כפי שהיא בלי לחפף.
ג. אין אני בא להגן על כל מעשיהם של כל הקהילות אלא לייצג את דעתי. אכן אסור להרים יד על שום אדם. צריך ללמד, להסביר ולשכנע, מתוך אהבה גדולה ובלי כעס. אכן כל זה בא דווקא מתוך אהבה. הרי מי שגר בחו"ל אינו מנסה להשפיע על הגויים שסביבו שיהיו צנועים כיון שלאאכפת לנו מהם. דווקא כאן מתוך רגש אחווה עמוק אנו חשים את החיסרון הגדול אצל מי שאינו שומר על הלכות צניעות ומנסים לעזור.
ד. אינני יודע מנין לקחת שהרבנים הם שניים לקב"ה. בנצרות יש עניין כזה שהכומר מתווך בין האדם ל"אלוהיו". אבל בעם ישראל הרב פוסק, מלמד, מחנך, מסביר, אבל בשום פנים אינו מתווך וחוצץ בין האדם לאלוקיו.
ה. אינני מסכים שמה שאנחנו זה נקבע משמים. זה נכון לגבי נמוך או גבוה, בהיר או כהה, עשיר או עני וכד'. אבל לגבי דמותנו המוסרית, על זה נאמר "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" כלומר אנו מעצבים את אישיותנו בעצמנו וקובעים איך נתנהג, ביושר או לא, בצניעות או לא, ע"פ ההלכה או לא. לא נוכל להתנער מאחריות ולומר שה' עשה אותנו כך. את זה אנו יוצרים בעצמנו וזאת משימתנו.
בברכה
אפי קיציס
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם