צניעות...

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/02/06 21:31 כג בשבט התשסו

שאלה

בס"ד

אני יודעת שעוד בנות שאלו את אותה שאלה ואני קראתי חלק מהתשובות שלכם אבל לא ממש הבנתי את שתובתכם...אתם נתתם עובדות אבל לא הסברתם ממש למה אסור לבנות ללבוש מכנסיים לבד או מתחת לחצאית...

תודה רבה על עבודת הקודש...!!!

תשובה

איסור לבישת מכנסיים אסור משתי סיבות עיקריות :

א. לבישת מכנסיים לבנות אינה קשורה רק ל"לא ילבש" כי אם גם לגבי צניעות. נכון הדבר כי לעתים מכנסיים מסוימות יותר צנועות מחצאיות מסוימות, אך זו דרכה של הלכה - ההלכה אינה נכנסת להגדרות עדינות אלא קובעת את הצד המשפטי, הקובע כי מכנסיים אסור וחצאית מותר. ניתן כמובן להיות 'נבל ברשות התורה' וללבוש חצאית שאינה צנועה, אך אין זה אומר דבר על ההלכה עצמה אלא על שומריה.
ב. מכנסיים הינם גם סמל גברי מובהק ובאותה מידה חצאית. בגד שהוא במהותו סמל לגברים אסור בלבישה לנשים, גם אם הרבה נשים לובשות כך.
על כן נראה לי כי יש לאסור מכנסיים לבנות גם בזמן הזה, למרות המציאות של חצאיות שצנועות פחות ממכנסיים .