צניעות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 02/07/02 04:53 כב בתמוז התשסב

שאלה

שמעתי אמרים כי אם אדם נמצא בבית הכיסא אסור לו לקרא בשמות של אנשים , גם אם נמצא שם לא לשם צרכיו. האם יש יסוד בהלכה לכך? אם כן, מעבר לענין הצניעות , האם יש טעם נוסף לאיסור זה?

בכבוד רב,

מעיין.

תשובה

שלום מעיין,

ההלכה היא שאסור לדבר בבית הכסא אפילו דיבור של חול ואפילו תיבה אחת.אלא אם כן יש צורך גדול שאז מותר לדבר ןבתנאי שלא נפנה,ובעת שנפנה גם אז אין לדבר.
ביחס לשמות של אנשים,מה שנהגו שלא להזכיר שם אדם ששמו שלום או עובדיה וכדומה שהם שמות שנקרא ושרמוז בהם הקב"ה,ולכן נוהגים לשנות את השם,דההינו במקום השם שלום מבליע את המם וקורא שלו,וכל זה כאמור בעת שאינו מתפנה.
בברכה,
שמואל זעפרני