צניעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/06/02 11:10 יא בתמוז התשסב

שאלה

לפני כמה ימים אמרו לי שמישהי יפה צריכה ללכת יותר צנועה מכולם.

ואז אמרו לי שאני צריכה לכער את עצמי ליד בנים האם זה נכון?

טל

תשובה

לטל שלום,
שתי שאלות שאלת:
1. האם מי שניחנה ביופי צריכה ללכת ביתר צניעות.
2. האם צריכה את לכער את עצמך בהיותך ליד בנים.
אשיב קודם לשאלתך השניה: לא מצאנו הלכה המצווה את האדם לכער את עצמו. ברא אלוקים את היופי לא על מנת שנכער אותו, אלא על מנת שנשתמש בו כראוי. נתן לך בורא עולם חן מיוחד – שימרי אותו לבעלך המיועד, שודאי יופיע בזמן הנכון ותקימו יחדיו בית נאמן. אז, כשתתחתנו תוכלי לומר לו מספר מילים שיהוו בשבילו מתנה יקרה מפז. אמרי לו: "נתן לי אלוקים חן מיוחד – חיכיתי לרגע בו אוכל לחלוק את היופי עם מישהו נוסף, וכעת אני שמחה לחלוק אותו אתך". אין לי ספק שהחתן שיזכה בך יהיה מלא התרגשות והערכה רבה לכלה הנאה והחסודה.
מכאן לשאלתך השניה על יתר הצניעות למי שניחנה ביופי – ההלכה אינה מבדילה בין אדם לאדם בגדרי הצניעות, אך כמובן מבורכת דרך הצניעות שמוסיפה לאדם קדושה וטהרה, לכן ככל שאדם צנוע יותר בדרכיו בכלל ובלבוש בפרט (ובמיוחד אצל בנות שזו מידתן המיוחדת) יבורך מן השמים.
הגמרא במסכת סוטה (דף כ"ב.) מספרת על רבי יוחנן שמע בתולה אחת שהיתה נופלת על פניה בתפילה ואומרת: "רבונו של עולם, בראת גן עדן ובראת גיהנום, בראת צדיקים ובראת רשעים – יהי רצון מלפניך שלא יכשלו בי בני אדם ויגיעו על ידי לגיהנום". רבי יוחנן התפעל מדבריה אלה ואמר שאפשר ללמוד ממנה מהי יראת חטא.
לסיכום טל, שימרי על היופי שנתן לך אלוקים – בעלך מחכה לו. אינך צריכה לכער את עצמך. הוסיפי קדושה וטהרה ותזכי בבא העת לבנות בית טהור ועדין.
רפאל, חברים מקשיבים