צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/01/02 07:30 כב בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב,

שמי איילת ואני בת 18

ברצוני לשאול שאלה בעניין קשר של התכתבות בין בנים לבנות במסגרת האינטרנט.

קשר בין בחור לבחורה צריך להיות למטרת נישואין בלבד אך האם קשר באי מייל או בצ'ט נכלל באיסור הנ"ל?

ובמידה והקשר יכול להוביל לקשר רציני יותר גם אז האם יש בעיה בנושא?

אודה לך מאוד אם תענה לי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

איילת,

ברכת ה' עלייך!

ראשית, לפני הדיון הענייני אני חייב לומר שאיני חש בנוח מיצירת קשר מסביב לצ'ט וכו'.
כל כך הרבה רמאויות, התחזויות ושאר מרעין בישין עלולים לצמוח מסוג קשר שכזה. חייבים זהירות מרובה שלא לילך שולל אחרי כל מיני טיפוסים המנצלים את התמימות שלך!

ולגופו של עניין:

ביצירת הקשר יש שני צדדים, הצד הפיזי והצד הנפשי. הבעיות הפזיות שעלולות להיווצר כתוצאה מקשר אישי לא קיימות בסוג כזה של קשר. אבל הבעיות הרגשיות, מחשבותיו של האדם וכו' קיימות גם קיימות גם כאשר הקשר הוא דרך האינטרנט.

ובכלל, אני מרגיש שמפגש מצריך התבוננות באדם. אינני מאמין במפגש וירטואלי, זה שאינו מאפשר לבחון עיניים ופנים והבעת ותגובות וכו'.

לכן, מסיבות רבות ומגוונות, חלקן הלכתיות, חלקן נוגעות מהצורך להיזהר ולהגן על עצמנו והן מסיבות נפשיות והפגמים שיכולים להיווצר מסוג כזה של מפגש - אני ממליץ לך שלא לעסוק במפגש מהסוג הזה.

בברכה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן