צניעות ומגע

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/12/01 02:14 כב בכסלו התשסב

שאלה

האם מותר להכיר ולהתחבר עם בנות בנות גילי גם אם אני בן 13 ייתכן והקשר למטרות רציניות?

האם יש אפשרות ע"פ אחד מהרבנים לגעת בנים בבנות לא מגעים המפתחים קשר למקומות בלתי רצויים?

תשובה

ב"ה

אלעד,

ניסיתי לחשוב למה כוונתך כשאתה מדבר על קשר רציני בגיל 13?
אם כוונתך ארוכת טווח, נו, באמת....
אבל, אם כוונתך שאתה רוצה לנהל שיחה מעמיקה ומשמעותית שתבנה עולם שלם, הרי שאז ברצוני להעיר:

מעבר לשאלה ההלכתית הברורה, אתה מצוי בגיל שבו אתה מעצב את זהותך, את אישיותך, לא ברור לי שנכון לבנות קשר עם בני המין השני בשל העובדה שזה מעכב את התפתחותך שלך וגורם לך לחשוב על הכל בראיה של שניים ולא בראיה של אחד. זה הגיל שבו אתה צריך לחשוב על עצמך.

לא ידוע לי על מי שמתיר נגיעה.

בברכה

שי